Vragen? Bel of mail ons:

0186 692302 / info@sportprijs.nl

 

Totaalleverancier op sportprijzen- en promotiegebied!

 

 

Druktechnieken

Tampondruk
Tampondruk is een indirecte vorm van drukken en is te gebruiken op bijna alle achtergronden en vormen. Eerst wordt het ontwerp via een fotografisch proces op een metalen plaatje geplaatst. Vervolgens wordt de afbeelding aangebracht op een pad. Deze pads kunnen in verschillende afmetingen gemaakt worden en kunnen daarom ook diverse vormen bedrukken.

Zeefdruk
Het artwork wordt via een zeefraam met gaas met een lichtgevoelige bovenlaag op het artikel aangebracht. Op het gaas wordt een film geplaatst waarop sommige delen licht door laten en andere delen niet. De plekken die niet belicht zijn worden uit het gaas gespoeld zodat de inkt hier doorheen kan. Het venster wordt nu direct op het artikel geplaatst en de inkt wordt door de openingen in het gaas gedrukt.

Borduring
Bij borduring wordt het logo en/of de tekst op de artikelen genaaid. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt bij textiel producten zoals, caps, tassen, shirts, sweaters en jacks. De prijs van een borduring is afhankelijk van het aantal steken en de grootte van de borduring. Om een artikel te borduren moet er eerst een borduringskaart worden gemaakt.

Gravering
Met een frees wordt de toplaag van een graveerplaat weg gefreesd waardoor de onderliggende laag zichtbaar wordt.

Lasergravering
Met een lasergravering wordt het logo in het artikel gebrand. De kleur is niet te beinvloeden maar is afhankelijk van het materiaal van het artikelen en de lagen onder de oppervlakte van het artikelen.

Rondzeefdruk
Rondzeefdruk heeft dezelfde techniek als normale zeefdruk, alleen kunnen met rondzeefdruk ook ronde producten worden bedrukt zoals bijvoorbeeld pennen.

Zeefdruktransfer
Bij zeefdruktransfer wordt eerst het gewenste logo op papier gezeefdrukt, een zogenaamde transfer. De transfer wordt vervolgens op maat gesneden en aangebracht op het artikel.

Digitale transfer
Het logo wordt met behulp van een plotter digitaal op een stuk plastic met plaklaag bedrukt. Vervolgens wordt het logo uitgesneden en aangebracht op het artikel via een warmtepers. Deze druktechniek wordt alleen gebruikt op textiel.

Keramische transfer
Deze druktechniek is hetzelfde als de zeefdruktransfer. Eerst wordt het logo op papier gedrukt en vervolgens op het keramische artikel geplaatst. In tegenstelling tot de zeefdruktransfer wordt hier het artikel gebakken in een oven. Tijdens het bakken wordt de inkt opgenomen door het keramische artikel.

Embossing
Bij embossing wordt het artikel bedrukt met een verhitte stempel. Hierdoor wordt het logo in reliëf op het artikel geplaatst. Embossing is alleen mogelijk op lederen artikelen.

Doming
Doming is een combinatie-druktechniek van een geprint logo op een sticker en epoxyhars. De hars brengt een transparante laag over het logo. Deze laag beschermt het logo tegen krassen en geeft een speciaal 3D effect.

Digitale print
Door een inktjet wordt het logo direct op het artikel bedrukt. Deze techniek is geschikt voor platte of 3D-artikelen.

Digitaal label
Met een plotter wordt het logo op een sticker gedrukt en wordt tegelijk op maat gesneden. Het logo wordt altijd in fullcolor geprint en is daarom ook zeer goed zichtbaar. 

Back to top